Avcı Türkler | Avcı ve Atıcı Platformu.

Tam Versiyon: Tatlı Su Balık Avcılığı.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Tatlı Su Balıkçılığı iç sularda göllerde derelerde yapay havuzlarda barajlarda tutulan balık avcılığıdır.

Tatlı suda balık tutma teknikleri; denizde olduğu gibi tatlı suda balık tutma teknikleri de fazladır. Spin, Lrf, tekne ile vertical, yemli avcılıklar yapılabilmektedir.

Tatlı suda olta seçimi; tatlı su avcılığında 2 parça kamışlar en uygunudur ama boy olarak uzun oldukları için insanlar taşıması daha kolay olduğundan 3 parçalı veya teleskopik kamışlarıda tercih edilebilmektedir. Sazan için 360cm 390cm kamışlar önerilmektedir. Lrf, Spin kamışları da tatlı su balık avı için uygun olta takımları’dır.

Tatlı suda balık avı yemleri; tatlı su balık avcılığında kullanılabilecek yemler başlıca, solucanlar, böcekler, larvalar, mısır, civciv yemi başlıca yem türleridir. Özellikle mısır ile yapılan yemlerde size tavsiyemiz; kuru mısırı avlanacağınız suyun, kendisiyle kaynatarak kullanmanız.

Sazan Balığı Avında Kullanılacak Yemler; Burada amaç yemlere koku ve tat vermektir. Boili, Solucan, Mısır, Kurtcuklar, Hamur, Çekirge başlıcalarıdır.

Alabalık Avı nasıl yapılır; alabalık avı çok hassas bir avcılıktır. İki tür alabalık avcılığı vardır; birincisi kırmızı benekli dere alabalığıdır. Kırmızı benekli alabalıklar çok ürkek ve aynı zamanda çok saldırgan bir hayvandır. Kendinizi fak ettirmemeniz gerekiyor avcılıkta. Bölgenin koşullarına renklerine uygun giyinip çok sessiz olmanız gerekmektedir. Kamış boyları 1.20cm den başlar 1.80cm ye kadar boy çıkar alabalık cinslerinde. Gökkuşağı alabalığı avlayacaksanız 2.20cm’lerde kamış tercih etmelisiniz daha açık alanlarda avlayacağınız için gökkuşaklarını. Bu noktada spin kamışlarını tercih edebilirisiniz.

Sazan balık avı nasıl yapılır; Sazan balıklarında büyük boylara ulaşabileceğiniz için markalı kamışlar ve kuvvetli olta makineleri tercih edilmelidir. Yanınızda her boy iğne bulundurmanızda fayda var, avlanacağınız suda her boy sazana karşı hazırlıklı olmalısınız. Sazan balığında 2 tür avlanma şekli vardır. Birincisi dip oltası ikincisi şamandıralı oltalar ile yapılan avcılık.

Dip oltası ile yapılan avcılığın alt çeşitleri;

    Küspeli Dip Oltası
    Hamurlu Dip Oltası
    Boili Dip Oltası

Şamandıralı Avcılıkta; dikkat çekici renklere sahip  şamandıralar kullanılmaktadır. Bu avcılıkta şamandıralar sayesinde misinanız dış etkenlere dolaşmaz ve balığı kıyıya çekmekte kolay olmaktadır.